Η διαδρομή μας   ...................1986-2001  ...................................2002-2016
 

1986
Ο Γιάννης Χ. Κοτρώνης, Ηλεκτρολόγος-Μηχ/κός Η/Υ (ΑΠΘ, '80-'85) εισέρχεται στον κόσμο της πληροφορικής το 1983 με τον θρυλικό Commodore 64!

To 1986 λειτουργεί τεχνικό γραφείο με εξειδίκευση στην δημιουργία data bases, data entry και ψηφιοποίησης εγγράφων και τεχνικών σχεδίων.

Αξιοποιώντας τα εργαλεία της εποχής (dBase III & IV, Lotus 1-2-3, PageMaker) μπαίνει στον χώρο του DTP  (Desktop Publishing) και κατ'επέκταση στον χώρο της διαφήμισης.

 
Παράλληλα, ιδρύεται το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών:

GPS Computer Practice εξοπλισμένο με
5 Amstrad PCW 8256, με λειτουργικό CP/M+, εκτυπωτή και

4 βασικά προγράμματα : επεξεργασία κειμένου, spreadsheets, σχεδίασης και data base!


Σύντομα εξοπλίζεται και με τα λεγόμενα 'συμβατά' PCs με λειτουργικό MS/DOS.
1987 Συνεργάζεται με τις εταιρείες λογισμικού Computer Logic, Unisoft και αργότερα την Singular, την εισαγωγική Πουλιάδης και Συνεργάτες, την Altec, την Acer, την Ergodata της Τραπ.Εργασίας, την Memory (για Μηχανικούς) κά, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις μηχανοργάνωσης, δικτύωσης, CAD/CAM ...διοργανώνει πρωτοποριακά σεμινάρια Πληροφορικής : θεωρητικά (γλώσσες Basic, Clipper) αλλά και πρακτικά σε προγράμματα  Μηχ/κών, λογιστικά πακέτα, προγράμματα CAD, Spreadsheets (Lotus 1-2-3), WordStar 3.3 κλπ
1988
1989 Κυκλοφορεί ο ΠΟΛΥΟΔΗΓΟΣ(R) της Θεσ/νίκης, στον οποίο για πρώτη φορά καταγράφονται όλα τα κέντρα διασκέδασης της πόλης, ενώ περιλαμβάνονται χιλιάδες χρήσιμα τηλέφωνα και διευθύνσεις, με βολικά ευρετήρια όρων.

Περιλαμβάνεται ο πολεοδομικός χάρτης του κέντρου της πόλης, ο οποίος στις επανεκδόσεις βελτιώνεται και επεκτείνεται συνεχώς στο πολεοδομικό συγκρότημα. Δημιουργούνται οι πρώτοι γεωγραφικοί/οδικοί χάρτες των νομών Θεσ/κης, Χαλκιδικής, Καβάλας κλπ.

...δείτε τι έγραφε ο τύπος της εποχής...
ΠΟΛΥΟΔΗΓΟΣ(R) Θεσσαλονίκης - 1989 ΧΑΡΤΟΡΑΜΑ(R) Θεσσαλονίκης 1986-2009
1990 ΠολυΟδηγος(R) Θεσσαλονίκης - 1990  
Επανέκδοση του ΠΟΛΥΟΔΗΓΟΥ(R) Θεσ/κης σημαντικά βελτιωμένου και

με την χορηγία και οικονομική ενίσχυση εταιρειών όπως η GOODY's, η American Express Card, η Fitter, η Ashley&Holmes, η Rank Xerox, η Altec, η Citibank, η τράπεζα Μακεδονίας Θράκης κλπ

Ιδρύεται (1989) η Ομόρυθμος Εταιρεία Εκδόσεις ΠΟΛΥΟΔΗΓΟΣ(R), με έδρα την Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 74, η οποία κατοχυρώνει και τον ομώνυμο τίτλο στο Υπ.Εμπορίου.
1991
Ο ΠΟΛΥΟΔΗΓΟΣ(R) Θεσ/κης επεκτείνει το δίκτυο διανομής του στα βιβλιοπωλεία, στο Πρακτ.Τύπου, στα Super Markets, στα πρατήρια βενζίνης.

Διατίθενται 100άδες αντίτυπα σε προνομιακή τιμή στα ξενοδοχεία της πόλης, στα ταξί, στην ΔΕΘ, σε δημόσιες υπηρεσίες κλπ
Ταυτόχρονα, με δάνειο της Συν/κής Τράπεζας Λαμίας, ετοιμάζεται ο ΠΟΛΥΟΔΗΓΟΣ(R) Αθήνας-Πειραιά-Προαστίων.
Οι χάρτες γίνονται από την αρχή, η ονοματολογία των δρόμων διορθώνεται και κωδικοποιείται, η βάση δεδομένων περιλαμβάνει 30.000 τηλέφωνα και διευθύνσεις που ελέγχονται μια προς μία.
1992
1993
Με την ευγενική χορηγία της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 και με την διαφημιστική υποστήριξη μεγάλων εταιρειών : τραπεζών, τσιγάρων, αυτοκινήτων, πετρελαιοειδών, αλκοόλ, πιστωτικών καρτών,  κυκλοφορεί ο

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τότε ΠΟΛΥΟΔΗΓΟΣ(R) Αθήναςσυνδυάζοντας μια τεράστια Data Base με αναλυτικούς χάρτες (στους οποίους σημειώνονται τα πρατήρια της BP GREECE LTD και οι εκθέσεις της FIAT, χρυσοί χορηγοί της έκδοσης).

Διαφημίζεται έντονα από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, ενώ διανέμεται ευρύτατα από το Πρακτ.Τύπου, τους Χριστάκη, Τζανακάκη, Ελευθερουδάκη, Παπασωτηρίου, Πρατήρια βενζίνης, Super markets κλπ
ΠολυΟδηγός(R) Αθήνας Πειραιά Προαστίων 1993
1994 χάρτης Ελλάδας με Auto-Τρίτη και BP Hellas 1994χάρτης δακτυλίου Αθήνας (μονά-ζυγά)
Το περιοδικό Auto-τρίτη (Ομιλος Motor Press) διανέμει τα κουπόνια (η πρώτη κίνηση τέτοιου είδους στον ελληνικό τύπο) και η διανομή του χάρτη-οδηγού μας γίνεται με την χορηγία της BP Hellas από τα πρατήριά της.

H επιτυχία της έκδοσης είναι τέτοια που εντός 40 ημερών γίνεται επανέκδοση (βελτιωμένη) και επαναδιανομή του.
1995
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έτος 1995, με τεράστιες τεχνικές δυσκολίες στην εκτύπωση αλλά και στο δίπλωμα, τυπώσαμε μεγάλο τιράζ (150.000φ) σε συνθετικό χαρτί (δεν σκίζεται, δεν λερώνει).

Η διανομή έγινε από τα πρατήρια της ΒΡ, δωρεάν με την αλλαγή λαδιών.


Οι πωλήσεις λαδιού της εταιρείας 4πλασιάστηκαν στις 30 μέρες της προωθητικής ενέργειας !

.........................................................δείτε το διαφημιστικό video
BP GREECE LTD - χάρτης Ελλάδας σε συνθετικό χαρτί-1995


 
ο "7ψυχος" χάρτης!!

 
1996

Η ΒΡ Greece κυκλοφορεί τον χάρτη Ελλάδας σε μονόφυλλο (70Χ100εκ) σε δύο όψεις, δίνοντας επιτέλους χώρο για να αποτυπωθεί το σύνολο των πληροφοριών που διαθέταμε.
χάρτης Ελλάδας σε μονόφυλλο 70Χ100εκ. 1996

Η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, δίνει δωρεάν τον χάρτη Αθήνας, προωθώντας το ένθετο περιοδικό διασκέδασης και ελεύθερου χρόνου που λανσάρει με τον ευρηματικό
τίτλο : Θεαθήναι
αναλυτικός πολεοδομικός χάρτης Λεκανοπεδίου Αττικής - Προσφορά : Ελεύθερος Τύπος 1996
1997 OTE εποπτικός χάρτης Λεκανοπεδίου Διοικητική Διαίρεση Ταχυδρομικοί Κώδικες Βοήθημα στην διανομή door to door
Αρχίζει η 6χρονη συνεργασία με τον Χρυσό Οδηγό του ΟΤΕ, στον οποίο παρέχουμε χάρτες για όλη την Ελλάδα και για όλες τις πρωτεύουσες νομού.
Σε κάθε ετήσιο τοπικό χρυσό οδηγό, δημοσιεύονται οι γεωγραφικοί, οδικοί, τουριστικοί χάρτες των νομών που καλύπτονται και αναλυτικοί πολεοδομικοί χάρτες για τις πρωτεύουσές τους.

Κάθε χρόνο οι χάρτες συμπληρώνονται και επικαιροποιούνται.

Εχει δημιουργηθεί ήδη η μεγαλύτερη αξιόπιστη ψηφιακή βάση χαρτογραφικών δεδομένων (την οποία πολλοί αξιοποίησαν με διάφορους τρόπους)
4 τόμοι : περιοδικό Auto-Τρίτη 1997
Το περιοδικό Auto-Τρίτη, διανέμει το 4τομο έργο με αναλυτικούς χάρτες Αθήνας, Θεσ/νίκης, Ελλάδας της εταιρείας μας.

Συμπληρώνεται με έναν τόμο επιλεγμένων τουριστικών προορισμών και διαδρομών με ενδιαφέρον.

 
παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου 1997 χορηγός ΕΘΝΟΚΑΡΤΑ χάρτης λεκανοπεδίου
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου διοργανώνεται στην Αθήνα με επίσημο χορηγό την ΕΘΝΟΚΑΡΤΑ της Εθνικής Τράπεζας για λογαριασμό της οποίας παράγουμε χάρτη λεκανοπεδίου.

Διανέμεται στο ΟΑΚΑ, σε αθλητές, συνοδούς, επισκέπτες.
παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου 1997 χάρτης κέντρου Αθήνας ΜΙΝΙΟΝπαγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου 1997 χορηγός ΕΘΝΟΚΑΡΤΑ χάρτης λεκανοπεδίου

Το ΜΙΝΙΟΝ προσπαθεί να προσελκύσει τους θεατές των αγώνων για αγορές στο κέντρο της Αθήνας.
 
1998 1998 περιοδικό Auto Moto Und Sport χάρτες γεωγραφικών διαμερισμάτωνAVIS Rent a car MAP of greece
Το περιοδικό Auto Moto Und Sport διανέμει αναλυτικούς χάρτες Ελλάδας της εταιρείας μας (κατά διαμερίσματα και με σωστή σελιδοποίηση ώστε να μην κόβονται ενιαίες γεωγραφικές περιοχές-Εύβοια, Χαλκιδική, κλπ)
 
Οι κυριώτερες εταιρείες ενοικιάσεων  αυτοκινήτων γίνονται πελάτες μας.

Οι αλλοδαποί πελάτες τους, εκτιμούν την  πληρότητα και αξιοπιστία των χαρτών μας και των  άλλων χρήσιμων πληροφοριών που καταγράφουν.
1998 EUROPCAR map of greece ALAMO map of greece NATIONAL map of greece HERTZ map of greece
1999 Χαρτόραμα(R) Ν.Φθιώτιδας (Οδικός) Λαμίας (πολεοδομικός)Γαλλικό Ινστιτούτο Διεθνές Συνέδριο 1999Ο Δήμος Λαμίας παραγγέλνει χάρτη της πόλης και του νομού Φθιώτιδας που τον μοιράζει στους δημότες και στους επισκέπτες του νομού.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο προμηθεύεται χάρτη του κέντρου της Αθήνας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους συνέδρους. Ιδιους χάρτες προθημεύονται και αρκετά ξενοδοχεία της  Αθήνας για εξυπηρέτηση των πελατών τους.Δημουργούμε την ψηφιακή βάση χαρτών για τα CD του ΟΤΕ, κωδικοποιώντας -για πρώτη φορά- την ονοματολογία όλων των δρόμων Αθηνών και Θεσ/νίκης, καθιστώντας έτσι εύκολη την αυτόματη καταχώριση διευθύνσεων (πελατών του Χρυσού Οδηγού).
BP Hellas S.A. χάρτης τσέπης - κατάλογος Ξενοδοχείων
Ο καινοτόμος χάρτης τσέπης της ΒΡ Hellas SA, πούλησε 150.000 αντίτυπα σε 40 μέρες !!

 Μοναδικό πράγματι και εύχρηστο.Με την Ελλάδα χωρισμένη σε φύλλα, πολλές και αξιόπιστες  πληροφορίες για camping, hotel κλπ
2000 2001 CD ROM ΟΤΕ ΑΕ Ονομαστικός & Επαγγελματικός κατάλογος με χάρτες ευρετήριο δρόμων


Για λογαριασμό της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ moto, δημιουργούμε την έκδοση που διανέμεται με την αγορά μοτο.

Ο ΠΟΛΥΟΔΗΓΟΣ(R) Ελλάδας, εκτός από αναλυτικούς χάρτες περιλαμβάνει και μια πλήρη, αξιόπιστη και ολοκληρωμένη βάση δεδομένων με χρήσιμα τηλέφωνα κλπ
ΠολυΟδηγός(R) Ελλάδας Χάρτες & Χρήσιμες πληροφορίες
OPEL χάρτης Ελλάδας μονόφυλλο 70Χ100εκ δύο όψεων CITROEN χάρτης Ελλάδας μονόφυλλο 70Χ100εκ δύο όψεων PRIMA rent a car χάρτες νησιών & τουριστικών περιοχών

Η CITROEN και η OPEL δωρίζουν χάρτη Ελλάδας με την αγορά αυτοκινήτου (μονόφυλλο 70Χ100εκ)

Πελάτης μας γίνεται και η PRIMA rental (χάρτες νησιών & τουριστικών περιοχών)

 
2001 Χαρτόραμα(R) Αττικής αεροδρόμιο Ελευθ.Βενιζέλος περιοδικό 4Τροχοί χορηγός ΟΤΕ ΑΕ (χρυσός οδηγός) 2001Χαρτόραμα(R) Αττικής αεροδρόμιο Ελευθ.Βενιζέλος χορηγός ΟΤΕ ΑΕ (χρυσός οδηγός) 2001 εμφακέλωση σε λογ/μούς του ΟΤΕΧαρτόραμα(R) Λεκανοπεδίου ΑττικήςΧαρτόραμα(R) Θεσσαλονίκης SIRENE CLUB ταξιδιωτικό πρακτορείο : χάρτες νησιών


Το ταξιδιωτικό πρακτορείο SIRENE CLUB διανέμει στους πελάτες του πλήρη, συνοπτικό χάρτη του νησιού για το οποίο εξέδωσαν εισιτήριο.
 

Πρώτοι και πάλι, σχεδιάζουμε και διανέμουμε από το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ και με την ευγενική χορηγία του ΟΤΕ AE (Χρυσός Οδηγός) αξιόπιστο χάρτη πρόσβασης στο νέο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" αξιοποιώντας τους υπάρχοντες οδικούς άξονες και την ημιτελή (τότε) Αττική Οδό.

Συγκοινωνιακή μελέτη για το Λεκανοπέδιο και τα Μεσόγεια Αττικής σε χάρτη 50Χ70εκ!

Είναι τέτοια η επιτυχία του που ο χάρτης προσαρμόζεται και εμφακελώνεται σε όλους τους λογαριασμούς του ΟΤΕ στο λεκανοπέδιο.
OTE AE CD ROM κεντρική σελίδα για Θεσ/νίκη 2001OTE AE CD ROM χάρτης Νο 105 (έδρα χρυσού οδηγού) 2001OTE AE CD ROM ευρετήριο οδών ταχυδρομικών κωδικών 2001
 
Το CD-ROM του ΟΤΕ, περιλαμβάνει και αναλυτικούς χάρτες της Θεσσαλονίκης, ευρετήρια οδών κωδικοποιημένων και ομογενοποιημένων για πρώτη φορά (όπως και της Αθήνας), ταχυδρομικούς κώδικες αλλά και λίστες πλατειών, εκκλησιών, γειτονιών και άλλων χρήσιμων και συχνά αναζητούμενων περιοχών της πόλης.

Παράλληλα, με την χρήση και αξιοποίηση των συγκεκριμένων χαρτών-ευρετηρίων, ο ΟΤΕ-Χρυσός Οδηγός αρχίζει πιλοτικά να εμφανίζει τους πελάτες του στο internet, δημοσιεύοντας μικρούς χάρτες της περιοχής τους. Μια πρόταση της εταιρείας μας, πρωτοποριακή/καινοτόμα για το έτος 2001 !

                Η διαδρομή μας   ...................1986-2001  ...................................2002-2016
http://www.hellados2020periegesis.gr